Vastasyntyneen (newborn) kuvaus

Elämän ehkä suurin asia, lapsen syntymä on herkkä ja ainutlaatuinen kokemus. Vastasyntynyt vauva on pieni vain niin lyhyen ajan. Jo kahden viikon jälkeen unirytmi muuttuu ja vauva alkaa olla enemmän hereillä ja tutustua maailmaan. Ensimmäiset kaksi viikkoa vastasyntynyt on vielä kuin välitilassa. Onko sitä vielä äidin masussa vai jo jossain uudessa ja ihmeellisessä paikassa jossa näkyy ja kuuluu ihan uusia juttuja? Lapsi kun syntyy sitä ihmettelee miten valmis ja kokonainen hän jo on. Mutta toisaalta hän on niin suloisen pieni ja hauras. Ensimmäiset ilmeet ja kasvon muodot näkyvät jo. Ja vuosien päästä piirteitä tunnistaa vielä lisää kun lapsi on kasvanut. Nehän näkyivät silloin jo! Vastasyntyneen kuvaus onkin todella suosittua.

Pienessä on jo paljon kuvattavaa. Silmät, nenä, suu, pienet sormet ja -varpaat. Ensimmäiset ilmeet ja se miten hämmästyttävän pieni toinen voi olla! Lapsen syntymä on iso muutos, varsinkin jos kyseessä on esikoinen. Pieni tarvitsee paljon huomiota ja aikaa vanhemmilta. Kuvaus on helpoin ja luonnollisin järjestää kotona. Kuvaus on hyvä tehdä mahdollisimman pian kahden ensimmäisen viikon aikana, sillä tämän jälkeen vauvan unirytmi muuttuu ja hän alkaa olla paljon enemmän hereillä ja kiinnostunut maailmasta. Kahden viikon jälkeen seuraava hyvä aika kuvata lasta on noin 3-4kk iässä kun hän oppii kannattelemaan päätään. Voit lukea lisää vauvakuvauksista täältä >>

Vastasyntyneen kuvaus kotonasi

Vastasyntynyt kuvataan kun hän nukkuu. Se on hänelle juuri nyt kaikkein luontaisinta ja siten myös kuvauksellisinta. Yleensä kuvaus onnistuu kotona makuuhuoneessa. Kuvaus kannattaa varata jo hyvissä ajoin alustavasti. Kuvauspaikka ja muut järjestelyt voidaan käydä läpi jo ennen lapsen syntymää. Suunnittelupalaveri voidaan käydä puhelimessa tai studiolla kuvaajan kanssa. Kuvaajana toimii palkittu Vuoden Muotokuvaaja Sami Reivinen. Vastasyntyneen kuvauksen yhteydessä voidaan ottaa kuvia myös perheestä ja isommista sisaruksista vauvan kanssa. Lopullista kuvausaikaa tarkennetaan vielä sen jälkeen kun lapsi on syntynyt.

Soita 0400 297 808, kerromme mielellämme lisää kuvauksesta.

 

Katso myös:

Raskausajan masukuvaus

Vauvakuvaus