Krister kirjoitti mahtavan kirjan jossa on 15 eri tämän hetken ansioitunutta henkilökuvaajaa. Kattaus on mukavan laaja ja esittelee hyvinkin erilaisia persoonia kuvien takana. Kirja toimii loistavasti idea-aittana erilaisiin lähestymistapoihin henkilökuvauksess. Esipuhe oli muuten loistava, opin siitä mm. mikä ero on muotokuvalla ja henkilökuvalla.

Katso video kirjan julkaisusta Helsingin Messukeskuksessa 2016 (2:23min):

Ylen juttu kirjasta ja Kristeristä (9:25min):

Tässä kustantajan info kirjasta tarkemmin:

Suomen Parhaat Henkilökuvat

suomen_parhaat_henkilokuvatValokuvauksen perusteet ovat hallussa ja tiedät jo jotakin valaisustakin? Henkilökuvia syntyy, mutta oma tyyli on vielä löytämättä tai kaipaat siihen viimeistä silausta? Tästä kirjasta löydät ideoita ja vinkkejä viimeisen päälle tyylikkäiden henkilökuvien toteuttamiseen.

Kirja johdattaa ihmisten kuvaamiseen Suomen tämän hetken parhaimpien henkilökuvaajien töiden kautta. Mukana ovat: Jere Hietala, Harri Hinkka, Mikaela Holmberg, Antti Karppinen, Krista Keltanen, Onni Kinnunen, Vesa Koivunen, Mitja Kortepuro, Lauri Laukkanen, Krister Löfroth, Juha Metso, Sami Reivinen, Nana Simelius, Vesa Tyni ja Ville Wikstedt. Valokuvauksen maailmanmestari, seitsemän Vuoden muotokuvaajaa sekä parhaan musiikkivideon Emman voittaja, vain päällimmäiset saavutukset mainittuina.

Teos sisältää noin 200 kuvaa mainoskuvista muotokuviin ja urheilukuvista newborn-kuviin. Myös tyylilajeja sekä erilaisia tekniikoita on käytössä laidasta laitaan: klassisen koulukunnan valaisijasta ja tietokoneen vihaajasta aina Photoshopin ehdottomiin huippuihin asti.

Kirja ei ole perinteinen rautalangasta väännetty henkilökuvauksen opas, mutta se kertoo kuvien ohessa paljon arvokasta käytännön tietoa, olitpa sitten harrastaja tai aloitteleva ammattilainen. Kukin kuvaaja on lisäksi valinnut jonkin huippukuvan tai kuvasarjan ja selvittää itse sen syntyprosessin. Kirja toimii myös portfoliokokoelmana niille, jotka suunnittelevat laajemman kuvausprojektin teettämistä.

Kirjaa voi tilata Docendon sivuilta. Tai ostaa suoraan meidän studiolta. 

Ja jos kiinnostaa, niin tässä vielä koko Kuva- ja kameramessujen videopaketti (11:58min):

Kiitos vielä Paula Ojansuu ja Studio Kraft, Lauttasaari / Paula Ojansuu PhotographyJarkko Viljanen / Visuaaliviestinnän Instituutti VVI OYMarko Koivuporras / Studio StreetJohanna Sjövall / Johanna Sjövall, Your ImageKrister Löfroth / AperDude AKA Krister LofrothMatti Karhula / DocendoMatti J Kaleva. Olipas hauska projekti ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *