Ylöjärven Kaupunginjohtaja Pentii Sivunen

Ylöjärven Kaupunginjohtaja Pentti Sivunen. Kuvaa suunnitellessa ajattelin pientä tarinaa, että Pentti on jo poissa puhujan korokkeelta ja katselee jo vähän sivulle, ehkä eläkepäivät jo mielessä, samalla kun takana aukeaa kaunis näkymä puistosta.

Ylöjärven Uutisten päätoimittaja Matti Pulkkinen lähestyi vähän aikaa sitten minua ja pyysi ottamaan Ylöjärven Uutisten 80-vuotisjuhlanumeroon ”kunnon kuvan” Pentti Sivusesta. Pentti on ollut Ylöjärven kaupungin johtajana lähes 20 vuotta ja on jäämässä ansaitulle eläkkeelle. Sain siis kunnian ikuistaa tämän tärkeän hetken, kun Pentti on vielä työssään.

Sovin tapaamisen Pentin kanssa muutamaa viikkoa ennen kuvausta kaupungintalolle. Kaupungintalo on yksi Pentin saavutuksista kaupunginjohtajana. Talo onkin varsin hyvällä maulla tehty ja tyylikkyydessään varmasti pitkäikäinen. Kuvauspaikaksi kaupungintalo oli siten itsestään selvyys. Pentti kierrätti minua ympäri taloa, joka avautuu hienosti eri ilmansuuntiin. Lopulta valtuustosali valikoitui parhaaksi paikaksi tehdä kuva, koska on isoine ikkunoineen hieno paikka ja on symboolisesti talon sydän.

Työtapani on suunnitella kuvaukset etukäteen, koska haluan että itse kuvaus on niin vaivattoman oloinen kuin mahdollista. Vaikka kuvaus oli nytkin suunniteltu hyvin etukäteen, meni kuvaukseen kuitenkin pari tuntia aikaa. Ensi kuvasimme valtuustosalin parvella ja toinen kuva, joka valikoitui myös lopulliseksi kuvaksi, kuvattiin puhujankorokkeen vieressä. Tällainen kuva ei synny aivan itsestään, vaan kuvaa varten tarvitaan aikamoinen kasa valoja. Pienemmälläkin kalustemäärällä olisi toki ihan hyvä kuva saatu aikaiseksi, mutta nyt kun oli tilattu kunnon kuva, niin päätin että tehdään sitten viimeisen päälle.

0725

Sami tyytyväisenä kuvan oton jälkeen. Ympärillä näkyy osa kuvauskalustosta, jota toisiaan tarvittiin aika paljon.

Valaisukaavio kuvasta.

Valaisukaavio kuvasta.

Kuva luovutettiin Pentille Ylöjärven Uutisten toimituksessa samalla kun hän sai arvostetun maakunnallisen Antti -palkinnon

Kuva luovutettiin Pentille Ylöjärven Uutisten toimituksessa samalla kun hän sai arvostetun maakunnallisen Antti -palkinnon. Kuva: Ville Mäkinen / Ylöjärven Uutiset

5 Responses to Näin tehdään ”kunnon kuva” kaupunginjohtajasta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *