Juontaja Ellen DeGeneres innostui kuvaamaan itseään Oscar-gaalan yleisön suurimpien tähtien kanssa.

Selfie kuvien määrä on räjähtänyt viime vuosina. Suosion syynä on uusi teknologia joka mahdollistaa helpon kuvaamisen ja kuvien jakamisen. Maailmamme on muutenkin muuttunut entistä kuvakeskeisemmäksi.

Selfieselfis tai omis on valokuvattu omakuva, joka otetaan tavallisesti pienellä digitaalisella kamerallawebkameralla tai kännykän kameralla. Selfiet otetaan usein nopeasti ja ne saattaavat olla epäselviä tai vinoja valokuvia. Selfiet jaetaan usein sosiaalisen median kautta, esimerkiksi FacebookissaTwitterissä tai Instagramissa. Selfiet ovat usein vapaamuotoisia kuvia, tyypillisesti otettuja pitämällä kameraa oman käden pituudella tai peilin kautta kuvattuna. Niissä on tavallisesti vain valokuvaaja itse. (Lähde: Wikipedia)

Hyvän selfie kuvan ottaminen on itseasiassa varsin helppoa. Kamera on lähellä kasvoja, mikä kaventaa poskia. Tämä on vastakohta televisiokameralle, joka on yleensä todella kaukana ja sen takia ”lihottaa” kuvassa olevaa henkilöä. Efekti johtuu siitä, että lähempänä kameraa olevat kohteet suurenevat ja kauempana olevat pienenevät. Käsivarsi suorassa kuvattaessa nenä on suhteessa paljon lähempänä kameraa kuin posket ja korvat, jolloin kasvot kaventuvat. Varo ettet pidä kameraa kuitenkaan liian lähellä.

Seuraavaksi muutamia helppoja nyrkkisäätöjä, joilla saat omista selfie kuvistasi parempia.

Ammattilaisen TOP 3 vinkit selfie kuvaan:

1. Valitse oikea kuvakulma. Mieti kuvaatko suoraan käsivarsi kaukana vai peilin kautta. Jos kuvaat käsivarren kautta, niin pidä kamera (puhelin) mahdollisimman kaukana, jotta kasvojen mittasuhteet eivät vääristy liika. Kun käsi on mahdollisimman suorassa, nenästä ei tule häiritsevän isoa, mutta kasvot ovat silti edelleen kapean näköiset, johtuen pienestä kuvausetäisyydestä. Kuvaa mielummin hieman yläviistosta, mutta älä liikaa tai otsasi on suurin kohta koko kuvassa. Peilin kautta saat itsestäsi paremmin laajemman kuvan, eikä jalkojen mittasuhteet vääristy.

2. Älä pönötä. Seiso aina paino vain toisella jalalla, vaikka ottaisit pelkän kasvokuvan. Jos paino on kummallakin jalalla, asento näyttää jäykältä. Paino toisella jalalla taasen tekee vartaloon rytmiä ja muotoa. Tämä konsti tunnettiin jo antiikin kreikassa kontrapostona. Oikeaoppisessa kontrapostossa jalkaterät, lantio, rintakehä ja kasvot osoittavat vuoronperään eri suuntiin, mistä tulee kaunis ja harmoninen vaikutelma. Käännä vartaloa mielummin poispäin kamerasta kuin kohti kameraa. Ajattele myös että kainaloissasi on tennispallot, jolloin sinu on pakko pitää kädet irrallaan vartalosta. Tämä kikka tekee vartalosta ilmavamman näköisen, ilman että käsistä ja vartalosta tulee yksi iso ja muodoton möntti.

3. Mene ikkunan lähelle. Valokuvassa VALO on tietenkin kaikki kaikessa ja tämä pätee myös selfie kuvaan. Yleensä sisätilassa on paljon erilaisia ja eri värisiä valoja, mikä tekee ihonväristä likaisen ja kuvasta sekavan näköisen. Helppo konsti on mennä ikkunan viereen ja ottaa kuva niin, että kasvot ovat ainakin hieman kohti ikkunaa. Kokeile miten kuva muuttuu kun käännät kasvoja enemmän ikkunan suuntaan tai vastaavasti pois päin ikkunasta.

 

Selfie kuvauksesta verkossa:

Oscar 2014: Ellen DeGeneres otti ”parhaan selfien ikinä” (Juontaja Ellen DeGeneres innostui kuvaamaan itseään Oscar-gaalan yleisön suurimpien tähtien kanssa.)

Selfie rakentaa itsetuntoa (Voiko selfie-kuvien avulla rakentaa itestään brändin? Tätä pohtivat Ylen aamu-tv:ssä psykologi Tarja Salokoski ja Miss Suomi 2012, malli Sara Chafak.)

 

Parempien kuvien puolesta,
Sami

Valokuvaamo KLIK Facebookissa, klikkaa >>

Samille ja Peerolle menestystä valokuvakilpailussa, katso kuvat >>

Laita kysymyksiä aiheesta alla olevaan keskusteluboxiin:

3 Responses to Näin otat paremman selfie kuvan

  • hyviä vinkkejä, kiitos :-)

  • […] päätin hyödyntää blogissammekin aiemmin mainittua kontrapostoa (artikkelissa näin otat parempia selfie kuvia). Eli kaikessa yksinkertaisuudessaan vartalo olisi hyvä olla eri suuntaan kuin mihin kasvot, jotta […]

  • Sami Reivinen

    Tarkensin vähän tekstiä. Eli vaikka läheltä kuvattuna kasvot kaventuvat, niin silti kannattaa pitää käsivarsi suorassa kun ottaa kuvaa itsestä. Muuten kamera tulee jo liian lähelle ja kuvasta tulee vääristynyt. Eli käsivarren mitan päästä kasvot kaventuvat kyllä vielä todella paljon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *