Sami ja Peero saivat yhteensä kuusi palkintoa vuosittaisessa Suomen Ammattivalokuvaajien Vuoden muotokuvaaja kilpailussa. Kokonaiskilpailun voitto ratkeaa vasta perjantaina Kuva & kamera messuilla, mutta nyt sunnintaina julistettiin eri sarjojen voittajat. Vuosikilpailun tavoite on muotokuvaajakentän yleisen ammatillisen tason sekä yleisen tietoisuuden ja arvostuksen nostaminen. Tavoitteeseen pyritään mm. arvostelutilaisuudella, jossa mitataan jäsenten ammattitaitoa. Kilpailun raati koostuu neljästä tuomarista sekä päätuomarista, jotka kaikki ovat pitkän linjan valokuvaajia. Kuvia kilpailuun osallistui yhteensä 277 kappaletta eri ammattivalokuvaajilta ympäri suomen.

Sami voitti muotokuva sarjan, sekä pokkasi lisäksi toisella kuvalla myös kolmannen sijan. Peero sai hopeaa ryhmäkuvasarjassa, kuvalla ”haudankaivajat”. Sami sai lisäksi vielä kolme kunniamainintaa muotokuva- ryhmäkuva sekä valmistujaiskuva sarjasta. Molemmat kuvaajat hihkuivat onnesta pitkän jurytyksen jälkeen.

Tampere oli kovassa kurssissa muutenkin kilpailussa. Liisa Karling voitti valmistujaiskuva sarjan. Irina Kolomiets sai hopeaa hääkuvasarjassa. Anna-Liisa Nikus sai kunniamaininnan valmistujais sarjassa. Paljon onnea kaikille kilpailuissa pärjänneille! Tunnelmia kilpailusta Suomen Ammattivalokuvaajien Facebookissa.

Kiitos kaikille kuvattaville ja avustajille kuvauksissa. Ilman teitä näitä kuvia ei olisi.

Samin ja Peeron palkitut kuvat:

Unelmat kuin pitsiä. Muotokuvasarja, 1. palkinto: Sami Reivinen / Valokuvaamo KLIK

Unelmat kuin pitsiä. Muotokuvasarja, 1. palkinto: Sami Reivinen / Valokuvaamo KLIK

Haudankaivajat. Ryhmäkuvasarja, 2. Palkinto: Peero Lakanen / Valokuvaamo KLIK

Haudankaivajat. Ryhmäkuvasarja, 2. Palkinto: Peero Lakanen / Valokuvaamo KLIK

Kohtalokas peilikuva. Muotokuvasarja, 3. palkinto: Sami Reivinen / Valokuvaamo KLIK

Kohtalokas peilikuva. Muotokuvasarja, 3. palkinto: Sami Reivinen / Valokuvaamo KLIK

Maailma edessä. Valmistujaiskuvasarja, kunniamaininta: Sami Reivinen / Valokuvaamo KLIK

Maailma edessä. Valmistujaiskuvasarja, kunniamaininta: Sami Reivinen / Valokuvaamo KLIK

Aito herrasmies. Muotokuvasarja, kunniamaininta: Sami Reivinen / Valokuvaamo KLIK

Aito herrasmies. Muotokuvasarja, kunniamaininta: Sami Reivinen / Valokuvaamo KLIK

Hetken huuma. Ryhmäkuvasarja, kunniamaininta: Sami Reivinen / Valokuvaamo KLIK

Hetken huuma. Ryhmäkuvasarja, kunniamaininta: Sami Reivinen / Valokuvaamo KLIK

 

6 Responses to Sami ja Peero kahmivat palkintoja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *