Kaikilla ihmisillä on unelmia, suuria tai pieniä. Monen meistä unelma saattaa olla kokeilla, miltä tuntuu joku toinen, edes pienen hetken verran. Suomen Ammattivalokuvaajat ry toteuttaa yhdessä Kehitysvammaisten tukiliiton kanssa Hetki Unelmaa –projektin, jossa kehitysvammaisten palvelukeskusten asiakkaat eri puolilla maata pääsevät kokemaan unelmansa ja saavat itsestään kauniin, itsetuntoa kohottavan muotokuvan.

Valokuvaamo KLIK:n valokuvaajat Peero Lakanen ja Sami Reivinen lähtivät mukaan tähän projektiin omalla panoksellaan. Peeron ja Samin lisäksi Tampreelta on mukana neljä muuta ammattivalokuvaajaa. Sami ja Peero kuvasivat kumpikin kaksi muotokuvaa.
Samin ensimmäinen kuvattava on Pertti, jonka unelma on olla pormestari. Näin Pertti kuvaa itseään ja unelmaansa:

Olen 53v sinkkumies teen paljon vapaaehtoistyötä eri paikoissa. olen elääkkeellä. Unelmoin pienenä että olisi olla isona kaupunginjohtaja jolla on tärkeitä tehtäviä joka on monessa edustustehtävässä mukana ja tärkeissä tapaamisissa mukana, hän päättää myös tärkeisstä asioista. kaupunginjohtajalla on monta virkaa ja tehtävää. hän saa hyvää palkkaa siitä työstä. se oli minun unelma silloin pienenä.

Pertti pormestarina. Kuvauspaikka, Tampereen Raatihuone, oli myös Pertin oma idea. Otimme reilun tunnin aikana paljon erilaisia kuvia, mutta tämä ruutu oli ehdoton suosikki ja päätyi näyttelykuvaksi. [Canon 5D II & 24-70 2.8L @ 2.8]

Kuvausvalmistelut

Kuvausta varten tarvittiin paljon ennakkotyötä ja suunnittelua. Kuvauspaikka oli helppo valinta, sillä Pertti ilmoitti heti alkuun, että Raatihuone on ehdottomasti paras paikka. Mutta pelkkä kuvauspaikka ei yksin riitä, vaan pitäähän pormestarin laittautua kuvaa varten. Tämä oli Pertin mielestä mukava kokemus jo itsessään:

”oli ihana nais parturi joka leikkasi minun tukan ja toinen nainen teki minulle maskeerauksen he olivat mukavia. sitten menimme mr bikkiin hakeen puvun oli tosi ihana myyjä, oli mukava jutella hänen kanssaan..”

Kuvauspäivä alkoi heti aamulla Mariannan laittaessa hiukset

Taina tekee viimeistelemässä Pertin kuvausmeikkiä

Puvun ja kravatin sovitus Mr. Bigissä

Pertti on aktiivinen eläkeläinen ja mukana monessa: ”Teen myös kerhoissa vapaaehtoistyötä paljon, olen viikinsaaren kappeli valvoja, kukkaisviikolla olen mukana, minun elämässä on tapahtunut paljon asioita. olen ollut tv2 vapaaehtoinen olen ollut monessa elokuvassa mukana. olen ollut monessa lehdessä haasttattelussa vapaaehtoistyöstä  ja olen tampereenhämppien varapuheenjohtaja. vapaaehtoistyö antaa paljon ja tapaa uusia ihmisiä, vaapaaehtois työ on hyvin tärkeää työtä autmme vammaisia sekä vanhuksia hyvin paljon. elämässä pitää mennä eteen päin ystävyys on tärkeää. valokuvaaja oli mukava mies juttelimme paljon asioista hän osasi hyvin kuvata ja neuvoa mitä pitää tehdä. ”

Kiitokset vielä yhteistyökumppaneille vapaaehtoisesta ja loistavasta avusta! Kuvaus oli minulle ja varmasti myös Pertille ikimuistoinen kokemus.

Hiukset: Hiushuone Marianna
Meikki: Kauneushoitola Sininen huone
Vaatteet: Mr Big
Kuvauspaikka: Tampereen kaupunki

Näistä kuvista, joista kolmesta muusta on tulossa vielä juttua lisää, tulee myös näyttely Lempäälän Ideaparkkiin loppusyksystä.

– Sami

11 Responses to Hetki unelmaa: Pertti

 • Suvi Palosaari

  Iso peukku

 • Marita Nordfors

  Pertti Pormestarina, Tampereen Raatihuoneella.Hetki unelmaa..

 • Matti Remonen

  Tästä tulee hyvä mieli.

 • Teresa Harju

  mahtava projekti ja upea kuva pormestarista!

 • Sami Reivinen

  Perttikin lukee varmasti tätä foorumia, joten pitää kertoa, että kuvan tyylikästä herraa luultiin ensin Tauno Paloksi Facebookissa :)

 • Veera Korhonen

  Mahtava kuva mahtavasta miehestä!

 • Veera Korhonen

  Mahtava kuva mahtavasta miehestä!

 • Merja Korhonen

  Upeeta!

 • Tuula Hilli

  Komea ja arvokkaan näköinen Pormestari Pertti!

 • Sirpa Nieminen

  :-) Noin jylhänmuhkeaan ja fiksuja puhuvaan pormestariin luottaisin vaikka kuinka :-)

  • Tuula Hilli

   Kyllä vain, samaa mieltä – konsensus vallitkoon :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *