Lapsikuvaus Tampereen Hatanpään ArboretumissaOlin eilen kuvaamassa lapsikuvia miljöössä Isabellan, Esmeraldan ja heidän äitinsä kanssa. Säätiedotus lupasi auringon porotusta koko päivälle, joten sovimme edellisenä päivänä äidin kanssa, että lapsikuvat otetaan jo heti aamusta, jolloin auringon valo on lempeämpi kuin keskipäivällä. Tampereen Arboretum on oivallinen kuvauspaikka, koska siinä väriloistossa on varaa mistä valita. Vaatteiden ja ympäristön värit helppo saada toimimaan keskenään, koska puutarhan kukkamerestä löytyy varmasti kaikki mahdolliset värit.

Marko oli mukana valaisukaluston kanssa valmiina assaroimaan valojen kanssa. Päädyin kuitenkin kuvaamaan pääasiassa ihan luonnon valoa ja luonnon omia heijastuspintoja hyväksi käyttäen. Näin pystyin mukautumaan mahdollisimman nopeasti lasten muuttuviin leikkeihin. Studiossa olen huomannut että lapset jaksavat olla noin puoli tuntia mukana täydellä teholla, jonka jälkeen ei kannata enää kuvata. Meillä onkin ollut tapana, että jos jostain syystä kuvat eivät ole onnistuneet puolessa tunnissa, niin sitten on jatkettu kuvausta toisena päivänä. Tosin aika harvoin lisäkuvausta on tarvittu. Miljöössä tehokas kuvausaika on pidempi, koska ympäristö on elävä ja leikki voi jatkua pidempään. Tänäänkin ehdimme kiivetä kahteen kertaan eri puissa, juosta käytävillä ja sillalla, käydä syöttämässä sorsia sekä ottaa kuvia lopuksi pienessä puisessa katoksessa.

Lapsikuvat lasten ehdoilla

Puolitoistavuotiaan ja etenkin kolme ja puolivuotiaan lapsen kuvaus vaatii erityistä herkkyyttä. Tämän ikäiset lapset onkin paras kuvata niin, että lapset saavat määrätä itse tahdin. Liika ohjaaminen ja kiirehtiminen saa uhmaikäisen lapsen helposti lukkoon. Myös ennakolta tutustuminen vaikkapa suunnittelupalaverissa auttaa. On tärkeätä että lapsi ja vanhemmat luottavat kuvaajaan. Näin kuvauksesta tulee luonnollisempi ja kuviin syntyy kuin itsestään tarinoita. Lapsethan ovat ideoita täynnä, varsinkin kun he pääsevät leikkimään. Hymykuvatkin tulevat luonnollisesti, kuvaajan pitää vain olla valppaana ja tallentaa hetki.

Kiitos vielä upeille ja urheille Isabellalle ja Esmeraldalle sekä äidille mukavasta kuvaushetkestä! :)

– Sami

Kuva Tampereen Hataanpään Arboreetumista

 

Lapsikuvaus, lapsikuvat, lapsikuva miljöössä

9 Responses to Ihanat lapsikuvat miljöössä – Isabella ja Esmeralda

 • Kati Pirttijoki

  Kiitos Sami mukavasta kuvauspäivästä ja ihanista kuvista!! Innolla odotan, että pääsen näkemään kaikki :)

  • Satu Räsänen

   Upeita kuvia jo tuolla sivulla! Toiv.saan pyytää muutaman kuvan itselleni :o

  • Kati Pirttijoki

   Joo toki Satu! Katsellaan sit kun saadaan kuvat! :) Kiitos vaan lahjasta! <3

  • Maria Niiniharju

   Kauniita kuvia kauniista naisista :)!

 • Elina Nikula

  OI miten hienoja kuvia!! Vautsi!

 • Elina Nikula

  OI miten hienoja kuvia!! Vautsi!

 • Heli Lehtinen

  Ihania kuvia!!

 • Anu Nikkilä

  Tosi hienoja kuvia!

 • Valokuvaamo KLIK

  Loistavien kuvauskelien kunniaksi lapsikuvaukset miljöössä heinäkuun ajan studiokuvauksen hinnalla 115e (norm. 195e) :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *