Tämä mallikansiokuvaus on jo muutaman kuukauden vanha juttu, mutta koska Aleksi kävi äsken valitsemassa omat portfoliokuvansa, niin innostuin julkaisemaan kuvat nyt myös täällä blogissa. Kuvat on siis tosiaan otettu jo helmikuussa. Teimme yhtenä päivänä portfoliokuvia Promodelin malleille Aleksille ja Sonjalle. Sonjan kuvia onkin ollut jo aiemmin esillä, kun teimme samana päivänä valaisukaaviokuvia Helsingin Kuva- ja kameramessuille. Sonja oli messuilla myös mallina kun demosimme Elinchromen edullisia studiosalamoita. Linkki valaisukaavioon.

Mallikansiokuvaus ja päivän kulku

Pari viikkoa ennen kuvauksia istuimme yhdessä meikkaaja-kampaaja-stylisti Raisa Äijälän ja Sonjan kanssa studiolla cappucinot kädessä miettien eri kuvaustyylejä, vaatetusta ja stailausta. Sonjalla ja Raisalla oli kummallakin selvä näkemys minkälaiset kuvat tarvitaan. Toteutus olikin siksi erittäin helppo kuvaajalle, kun haettu lopputulos oli jo tiedossa ennen kuvausta. Suunnittelimme kuvausjärjestyksen niin, että valoja ja mallin stailausta tarvitsi muuttaa mahdollisimman vähän eri kuvauksien välissä. Näin ehdimme kuvat todella paljon erilaisia kuvia yhden päivän aikana. Alla olevassa galleriassa on vain pieni osa kaikista kuvista joita teimme.

Täytyy tässä samalla todeta, että Raisa on ihan huippu tyyppi, koska hän oikeasti hallitsee kokonaisuuden vaatetuksesta, hiuksiin ja meikkiin. Samalla kun Raisa stailasi Sonjaa, ehdin vaihtaa studion valaisun seuraavaa kuvaa valmiiksi.

Miesten mallikansio

Sonjan lisäksi kuvasimme myös Aleksin mallikansioon kuvia. Miehillä meikin ja hiusten tekemiseen ei tarvita niin paljon aikaa, joten myös ennakkosuunnittelun tarve oli vähäisempi. Kuvasimme Aleksin toivomuksesta ensin pukukuvia, joita tarvitaan yleenä eniten. Hyvä pukukuva vaatii kuitenkin valokuvaajalta eniten ammattitaitoa, jotta tumma puku näyttää oikeasti hyvälle, eikä vain mudottomalle mustalle möykylle. Tarvitaan siis paljon valonlähteitä ja kontrastin hallintaa.

Pukukuvien lisäksi kuvia otettiin myös rennommissa vaatteissa. Hyvässä mallikuvassa mallin hyvät ominaisuudet, luusto ja myös kuvauksellinen kroppa tulee esiteltyä. Katu-uskottavimpia kuvia tänä päivänä ovat kuvat, joissa näkyy hetkellisyys ja kuva vaikuttaa ”vain räpsyltä”. Liian vaikealta näyttävät asennot ja photoshop viritelmät eivät toimi. Tässä mielessä kuvakerronta on muuttunut. Räpsyltä näyttävä kuva vaatii kuitenkin vähintään yhtä hyvän ennakkosuunnittelun ja kuvaajalta näkemystä, kuin monimutkaiselta näyttävät kuvat.

Kiitos vielä Aleksille ja Sonjalle loistavasta työstä. Heitä voi tiedustella malleiksi ottamalla yhteyttä Jenni Aholan Promodel mallitoimistoon.

– Sami

Tässä muutamia kuvia mallikansiokuvaus -sessiosta:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *