17. – 19.5.2012 vietettiin Tampereen teknillisen yliopiston tohtoripromootiota. Promootiossa tohtorit saavat tieteellisen vapauden symbolina tohtorinhatun sekä kirjallisen todistuksen promootioon osallistumisesta. Vuoden 2012 promootioon osallistuvat Tampereen teknillisestä yliopistosta vuoden 2007 promootion jälkeen valmistuneet tohtorit. Perjantain promootiotilaisuudessa vihittiin 175 tohtoria ja 7 kunniatohtoria. Yksi kunniatohtorin arvon saaneista on Tampereen pormestari Timo P. Nieminen.

Valokuvaamo KLIK oli paikalla kaikkina kolmena päivänä ikuistamassa juhlatilaisuutta sekä ottamassa muotokuvia tuoreista promovoiduista. Perjantain promovointi tilaisuudessa oli paikalla tuhatkunta vierasta. Paljon onnea kaikille promovoiduille!

Tässä muutamia kuvia kahdelta ensimmäiseltä päivältä:

12 Responses to Tampereen teknillisen yliopiston tohtoripromootio 2012

 • KLIK

  Lisää kuvia tulossa! Jos olit mukana promootiossa ja sinulla ei ole osoitetta kuviin, niin soita 0400 297 808 ja kysy osoite. Kuvat tulevat näkyville viimeistään 25.5.

 • Valokuvaamo KLIK

  Jos olit Promootiossa mukana ja sinulla ei ole linkkiä varsinaiseen Promootiogalleriaan, niin soita 0400 297 808, niin saat linkin. Kuvat tulevat tosin vasta 25.5. päivä perjantaina näkyville.

 • Jore Puusa

  Tässä onkin erinomainen mahdollisuus vertailla kuvaajan kykyä reagoida näkemäänsä. Kun blogin kuvaaja työskentelee studiossa hän kykenee tavalliseen strobistityyppiseen amatöörikuvaan aivan ok. Kuvat ovat toki tasapaksuja ja mielenkiinnottomia ja trendinmukaisia. Mutta niitä voinee myydä ilman ongelmia asiakkaille, jotka ovat tottuneet tällaiseen.. Mutta kun kuva tehdään hallitsemattomasta liikkeestä, karkaa aineisto kuvaajalta täysin, näin lehtikuvaajasta on hauska katsoa miten eri maailmasta studiokuvaajat ovat. Jäsentymätöntä ja visuaalisesti keinotonta kuvaa. Soossia– sanotaan alan koulutuksessa.
  Hyvä että kaikki eivät osaa kaikkea–
  Jore Puusa, lehtikuvaaja-kuvajournalismin opettaja.

  • Jari Kähkönen

   Lisäksi matrikkelikuva on yhdyssana.

  • Sami Reivinen

   Hei Jore, kiitos viestistä. Tässä taitaa olla kaksi erilaista koulukuntaa nyt törmäyskurssilla. Itse toivoisin näiden kahden eri tahon oppivan toisiltaan, olen sitä nimittäin jo pitkään miettinytkin. Muotokuvaajat ja lehtikuvaajat katsovat ja näkevät maailmaa ja kuvia varsin eri tavalla, mikä on minusta erittäin hieno ja arvokas ero. Myös koulut, joissa näihin ammatteihin opiskellaan, ovat todella erilaiset. Sinulla on varmasti tästä vielä enemmän kokemusta. Mutta siis se että koulutuspohja ohjaa jo kuvaajia jakautumaan kahteen eri leiriin, on huomion arvoista.

   Itse ymmärtäisin, että näet nämä kuvat lehtikuvaajan vinkkelistä hyvin eri tavalla. Toisaalta nämä kuvat eivät ole otettu lehteä varten ja varsinkin koska kuvia otettiin useita tuhansia kolmen päivän aikana, on ote näissä kuvissa tarkoituksellisesti dokumentoiva eikä kantaa ottava. Pääpaino tässä aineistossa on julkaista tyylikäs kirja hienosta juhlasta sekä dokumentoida tapahtuma mahdollisimman kattavasti lähes tuhannelle vieraalle ja 170 tohtorille. Tämän ennakkopuffin perusteella tosin saattaa saada väärän kuvan kuvien tarkoituksesta olla lehtikuvia.

   Mutta siis olisi hienoa jutella ja vaihtaa ammatillisia huomioita kuvista. Ja kuten sanoin, koska jo koulutuspohja ohjaa meitä eri suuntiin, niin annettavaa olisi varmasti suuntaan kuin toiseenkin todella paljon.

   Kannattaa muuten tutustua myös meidän muotokuva -portfolioon. En usko, että sitä voi kukaan pienimmissäkään määrin verrata strobistityyppiseen amatöörikuvaan ;)

   https://valokuvaamoklik.fi/wp/portfolio/muoto/

   Ja pakko mainita, että lisää todella hienoja kuvia tulossa kuvagallerioihin, kunhan vain ehdimme niitä päivittämään. Sivuston uudistus, joka valmistui tässä muutama viikko sitten, on vielä hieman vaiheessa. Mutta hienoa että uusi keskustelujärjestelmä lähti heti kärkevästi liikkeelle :)

   ps. Kiitos Jari tarkkanäköisyydestä, kirjoitusvirhe korjattu kuvatekstistä.

  • Jukka Vahter

   Pidän Samin rohkeudesta hypätä ulos studiosta ns. epämukavuusalueelle. Eikä vähäisimpänä suoraan kameran eteen juttelemaan noissa videoklipeissä kuvaussessioista. Akateemisen suurjuhlan kuvaamisessa on omat mielenkiintoiset haasteensa. Kolmepäiväisen tilaisuuden kuvaaminen tuoreesti joka päivä on jo oma juttunsa kenelle tahansa. Näistä esimerkkikuvista päätellen ihan mukavasti homma on onnistunut.

   Mielenkiintoista olisikin saada nyt näiden kahden koulukunnan edustajan saman tilaisuuden kuvat "sokkokatseluun" ja miettiä sitten yhdessä mitä mikäkin kuva kertoo tilaisuudesta. Siinä olen kyllä Samin kanssa samoilla linjoilla, että kuvaajakoulutuksessa ohjataan liikaa koulutusala(välineistö?) edellä ilmaisua. Rajoja, varsinkin omia, on hyvä rikkoa.

 • Valokuvaamo KLIK

  Keskustelut hukkuivat wordpress sivuston siirrossa. Lisäämme kommentit käsin tänne uudestaan. Kommentointia voi jatkaa normaalisti ja kommentit pysyvät nyt onneksi tallessa jatkossakin.

 • Valokuvaamo KLIK

  Kirjoittaja: Jore Puusa – Kirjoitettu 27.5.2012 klo 21.34

  Tässä onkin erinomainen mahdollisuus vertailla kuvaajan kykyä reagoida näkemäänsä. Kun blogin kuvaaja työskentelee studiossa hän kykenee tavalliseen strobistityyppiseen amatöörikuvaan aivan ok. Kuvat ovat toki tasapaksuja ja mielenkiinnottomia ja trendinmukaisia. Mutta niitä voinee myydä ilman ongelmia asiakkaille, jotka ovat tottuneet tällaiseen.. Mutta kun kuva tehdään hallitsemattomasta liikkeestä, karkaa aineisto kuvaajalta täysin, näin lehtikuvaajasta on hauska katsoa miten eri maailmasta studiokuvaajat ovat. Jäsentymätöntä ja visuaalisesti keinotonta kuvaa. Soossia– sanotaan alan koulutuksessa.
  Hyvä että kaikki eivät osaa kaikkea–
  Jore Puusa, lehtikuvaaja-kuvajournalismin opettaja.

 • Valokuvaamo KLIK

  Kirjoittaja: Jari Kähkönen – Kirjoitettu 27.5.2012 klo 21.43

  Lisäksi matrikkelikuva on yhdyssana.

 • Valokuvaamo KLIK

  Kirjoittaja: Sami Reivinen – Kirjoitettu 31.5.2012 klo 17.14

  Hei Jore, kiitos viestistä. Tässä taitaa olla kaksi erilaista koulukuntaa nyt törmäyskurssilla. Itse toivoisin näiden kahden eri tahon oppivan toisiltaan, olen sitä nimittäin jo pitkään miettinytkin. Muotokuvaajat ja lehtikuvaajat katsovat ja näkevät maailmaa ja kuvia varsin eri tavalla, mikä on minusta erittäin hieno ja arvokas ero. Myös koulut, joissa näihin ammatteihin opiskellaan, ovat todella erilaiset. Sinulla on varmasti tästä vielä enemmän kokemusta. Mutta siis se että koulutuspohja ohjaa jo kuvaajia jakautumaan kahteen eri leiriin, on huomion arvoista.

  Itse ymmärtäisin, että näet nämä kuvat lehtikuvaajan vinkkelistä hyvin eri tavalla. Toisaalta nämä kuvat eivät ole otettu lehteä varten ja varsinkin koska kuvia otettiin useita tuhansia kolmen päivän aikana, on ote näissä kuvissa tarkoituksellisesti dokumentoiva eikä kantaa ottava. Pääpaino tässä aineistossa on julkaista tyylikäs kirja hienosta juhlasta sekä dokumentoida tapahtuma mahdollisimman kattavasti lähes tuhannelle vieraalle ja 170 tohtorille. Tämän ennakkopuffin perusteella tosin saattaa saada väärän kuvan kuvien tarkoituksesta olla lehtikuvia.

  Mutta siis olisi hienoa jutella ja vaihtaa ammatillisia huomioita kuvista. Ja kuten sanoin, koska jo koulutuspohja ohjaa meitä eri suuntiin, niin annettavaa olisi varmasti suuntaan kuin toiseenkin todella paljon.

  Kannattaa muuten tutustua myös meidän muotokuva -portfolioon. En usko, että sitä voi kukaan pienimmissäkään määrin verrata strobistityyppiseen amatöörikuvaan ;)

  https://valokuvaamoklik.fi/wp/portfolio/muoto/

  Ja pakko mainita, että lisää todella hienoja kuvia tulossa kuvagallerioihin, kunhan vain ehdimme niitä päivittämään. Sivuston uudistus, joka valmistui tässä muutama viikko sitten, on vielä hieman vaiheessa. Mutta hienoa että uusi keskustelujärjestelmä lähti heti kärkevästi liikkeelle :)

  ps. Kiitos Jari tarkkanäköisyydestä, kirjoitusvirhe korjattu kuvatekstistä.

 • Valokuvaamo KLIK

  Kirjoittaja: Jukka Vahter – Kirjoitettu 1.6.2012 klo 6.11

  Pidän Samin rohkeudesta hypätä ulos studiosta ns. epämukavuusalueelle. Eikä vähäisimpänä suoraan kameran eteen juttelemaan noissa videoklipeissä kuvaussessioista. Akateemisen suurjuhlan kuvaamisessa on omat mielenkiintoiset haasteensa. Kolmepäiväisen tilaisuuden kuvaaminen tuoreesti joka päivä on jo oma juttunsa kenelle tahansa. Näistä esimerkkikuvista päätellen ihan mukavasti homma on onnistunut.

  Mielenkiintoista olisikin saada nyt näiden kahden koulukunnan edustajan saman tilaisuuden kuvat "sokkokatseluun" ja miettiä sitten yhdessä mitä mikäkin kuva kertoo tilaisuudesta. Siinä olen kyllä Samin kanssa samoilla linjoilla, että kuvaajakoulutuksessa ohjataan liikaa koulutusala(välineistö?) edellä ilmaisua. Rajoja, varsinkin omia, on hyvä rikkoa.

 • Valokuvaamo KLIK

  Aiemmat keskustelut hukkuivat wordpress sivuston siirrossa. Lisäämme kommentit käsin tänne uudestaan (oikea kirjoittaja mainittu kommentin alussa). Kommentointia voi jatkaa normaalisti ja kommentit pysyvät nyt onneksi tallessa jatkossakin.