Valokuvaamo KLIK:n ensimmäinen video! Sami kuvaa ja selvittää samalla miljöökuvauksen eri vaiheita. Aiheena on tällä kertaa ylioppilaskuvaus ja miten miljöössä saadaan ihanan kesäisiä ja trendikkäitä kuvia. Kuvaamme lakkikuvia useammassa eri paikassa Tampereella: Vanhalla Tulitikkutehtaalla, Tammerkosken rannassa, Tamperetalolla ja Sorsapuiston leikkikentällä. Kuvausten toisena päivänä otetaan Terhistä vielä lisäksi muotokuvia kitaran kanssa arkivaatteissa sekä muutama muu fiiliskuva. Kuvista tuli todella hienoja!! Katso muutama esimerkkikuva jutun lopusta.

Kiitokset vielä tämän kesän tuleville ylioppilaille Terhille ja Lauralle loistavasta mallintyöstä :)

Stillkuvauksessa käytetty kalusto: Californian Sunbouncer, Elinchrome Quadra Ranger, Canon EF 85 1.2L, Canon EF 24-70 2,8L, Canon EF 70-200 2.8L, Canon 5D MK II, Innovatronix Explorer XT + tuulikone.

Ylioppilaskuvaus – miten valmistautua?

Ylioppilaskuvausta varten pidetään kuvaajan kanssa pienimuotoinen palaveri, jossa voit miettiä yhdessä kuvaajan kanssa kuvauksen tyylin ja kuvauspaikan. Tampereella on todella paljon erilaisia ja mielenkiintoisia kuvauspaikkoja. Kuvauspaikka voi olla itselle jokin tärkeä paikka tai sitten muuten vain mielenkiintoisen näköinen miljöö, jossa on helppo ottaa kuvia. Ennen kuvia otettiin vihreän luonnon ympärillä, mutta nykyään erilaiset urbaanit kaupunki miljööt ovat suosittuja. Sinulla ei tarvitse olla valmista ideaa, minkälainen kuva olisi hyvä. Ammattikuvaaja osaa ehdottaa erilaisia vaihtoehtoja ja etsiä sopivat kuvauskohteet, jotka sopivat tyyliisi. Mekon ja kampauksen väri tai miehillä solmion ja puvun väri on hyvä huomioida myös kuvauspaikkaa valittaessa.

Kuvia otetaan samalla kertaa erityyppisiä, klassisia sekä rennompia. Klassiset kuvat kestävät aikaa parhaiten ja ovat siksi yhä edelleen eniten toivottuja. Rennommissa kuvissa mielikuvituksella on enemmän tilaa ja kuvaustilanteessa ei tarvitse olla paikallaan. Kuvia voidaan ottaa pyörän selässä, kadun vilinässä tai vaikka hevosella ratsastaen. Kuvia otetaan enemmän fiiliksellä, hyödyntäen liikettä ja ympäristöä. Muista, että kaikkia kuvia ei ole pakko ottaa juhlavaatteet päällä. Samalla kertaa on mahdollista ottaa kuvia myös arkivaatteilla ilman ylioppilaslakkia.

Lisää ylioppilaskuvia ylioppilaskuvaus -portfoliossa >>

 

Video: Marko Rämä ja Tiina Siltala
Leikkaus: Marko Rämä

Muutamia valmistujaiskuvia, jotka syntyivät kuvauksien aikana:

Lisää ylioppilaskuvia valmistujaiskuva -portfoliossa >>

Mistä aiheesta haluaisit nähdä videon seuraavaksi? Laita ehdotuksesi alla olevaan viestikenttään:

10 Responses to Ylioppilaskuvaus Tampereella miljöössä -video

 • KLIK

  Huom! Järjestämme perjantaina 25.5. mijöökuvauspäivän. Päivälle on vielä muutama vapaa aika. Kuvauspaketti on 115e ja sisältää: kuvauksen miljöössä, koevedokset, tunnin kuvienkatseluajan ja yhden viimeistellyn 14×18 kuvan. Miljöökuvaukset normaalin studiokuvauksen hinnalla miljööpäivänä. Muina päivinä miljööylioppilaskuvaus 195e.

 • KLIK

  Mistä haluaisit nähdä videon seuraavaksi?

  • Jyre

   Lainaus: Mistä haluaisit nähdä videon seuraavaksi?

   Hienoa!, lisää miljöökuvausta myös luonnonvalon käyttämistä olisi kiva nähdä (eli heijastimet yms, ja auringon käyttäminen hius/äärivalona olisi mielenkiintoista valaisten etupuolen sitten salamalla jne :)

 • Valokuvaamo KLIK

  Perjantaina 25.5. on vielä muutama vapaa aika ylioppilaskuvauksiin miljöössä. Tänä päivänä miljöökuvaukset normaalin studiokuvauksen hinnalla eli 115e. Miljöökuvaus normaalisti 195e. Toimi nopeasti ja varaa aika numerosta 040 1624 220.

 • Valokuvaamo KLIK

  Muutama aikaisempi kommentti hävisi uudistetun kommentointi systeemin myötä – pahoittelut.

 • Sami Reivinen

  Uusi video ja kuvia tulossa alkuviikosta!

 • Valokuvaamo KLIK

  Pahoittelut, aiemmat kommentit hävisivät, kun siirsimme uudet sivut sivuston juureen.

 • Valokuvaamo KLIK

  Aiemmat kommentit eivät valitettavasti näy johtuen WordPress siirrosta. Jatkossa kommentit näkyvät normaalisti.

 • […] Katso video: ylioppilaskuvaus Tampereella miljöössä 1 >> […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *