Huomenlahjakuvaus on yleistynyt runsaasti viime vuosina. Morsiamet panostavat paljon alusvaatteisiin, koruihin ja kenkiin, mutta usein ne jäävät kuvaamatta hääpäivänä. Huomenlahjakuvauksen yksi idea onkin ottaa kauniita ja romanttisia kuvia morsiamesta alusvaatteissa. Myös muut asusteet, korut ja kengät sopivat hyvin kuviin.

Kurkistus huomenlahjakuvauksen kulisseihin

Ammattivalokuvaajat Peero Lakanen ja Sami Reivinen järjestivät show-muotoisen kuvauksen Tampereen Häämessuilla huomenlahjakuvauksesta.

Messuyleisö sai kurkistaa minkälaista on olla kuvattavana ja mitä kaikkea huomenlahjakuvaus voi olla. Show olikin selvästi kaivattu, koska vain noin puolet olivat edes tietoisia mistä huomenlahjakuvaksessa on kyse.

Tunnelmallisia kuvia

Luontevassa kuvassa on usein tarina tai idea, ei pelkkä poseeraus. Esimerkiksi oman miehen kauluspaidan voi ottaa mukaan kuvauksiin, minkä sisään voi kietoutua leikkisästi. Kuvaideoissa vain mielikuvitus on rajana. Kuvassa on helpompi olla, kun on jotain mitä voi käytännössä tehdä.

Ammattivalokuvaaja osaa ohjata kuvattavaa ja kertoa mikä asento on toimivin. Yleensä luontevalta tuntuva asento ei välttämättä ole luontevan tai edustavan näköinen kuvassa. Kuvattavan ei tarvitse olla poseerauksen ammattilainen. Kuvaaja ohjaa tarpeen mukaan asentoa ja kertoo yleensä koko ajan mitä tehdä. Hyvän kuvaajan kanssa onkin helppo olla kuvattavana.

Rekvisiitan lisäksi tunnelma kuvaan syntyy suurelta osin myös oikeanlaisella valaisulla. Valolla voidaan peittää tai korostaa eri kohtia tarpeen mukaan. Oikein suunnattu, pehmeä ja muotoileva valo saa ihon näyttämään kauniilta ja säilyttää tunnelman kuvassa. Monesti mielenkiintoinen kuva peittää enemmän kuin paljastaa.

Paras lopputulos yhdessä suunnittelemalla

Ennen kuvausta on hyvä pitää kuvaajan kanssa suunnitteluhetki. Kuvaaja kuuntelee kuvattavan toiveita ja ehdottaa erilaisia kuvausideoita. Morsian kuitenkin päättää itse, minkälaisia kuvia hän haluaa. Kuvista ei kannata puhua liian abstraktisti vaan katsoa yhdessä jo valmiita kuvia ja miettiä, mikä tyyli on morsiamelle mieleisin. Studiokuvauksessa ehditään kokeilla useampia erilaisia asentoja ja tyylejä, mutta paras lopputulos saadaan, kun etukäteen on jo mielikuva millaisia kuvia halutaan.

Tyylilajina voi olla esimerkiksi 40-luvun glamour, pin-up, Marilyn Monroe, räväkämpi rock, taiteellisempi tyyli, jne. Tärkeintä on että valittu tyyli tukee morsiamen mieltymyksiä.

Sopiiko huomenlahjakuvaus polttareihin?

Jos kuvaus on yllätys polttareiden yhteydessä, kannattaa kaason tehdä suunnittelu kuvaajan kanssa. Itse kuvauksiin voi myös polttariporukka tulla mukaan, riippuen tietenkin morisamen tahdosta. Yleensä kuvaajaa eivät ylimääräiset henkilöt haittaa. Kannattaa kuitekin miettiä ettei kuvaus ole liian lähellä itse häitä. Kuvien valintaan ja valmistukseen on hyvä varata vähintään kaksi-kolme viikkoa aikaa.

Hyvä lahjaidea

Ihanat, romanttiset kuvat lämmittävät niin morsiamen kuin sulhasen mieltä vielä vuosienkin jälkeen. Lahja on varmasti persoonallinen ja ainutkertainen. Kuvaus on elämys myös lahjan antajalle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *