Sami ja Peero vetivät Kuva- ja Kamera messuilla Top Shotin lavalla valaisudemoja. Aihe oli: ”Parempia kuvia kevyellä kalustolla”. Laitteina oli 2kpl Elinchromen D-lite edullisia studiosalamoita sekä yksi Ranger Ringflash.

Alla opetusdiat. Voit jättää kysymyksiä alas palautekenttään. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin valaisusta. Tekniset tiedot ja hinnat voit kysyä suoraan Kai Toivakalta, Color kolmiosta.

Katso myös juttu Facebooksivuillamme.

2 Responses to Parempia kuvia Elinchrom -studiovaloilla

  • Valokuvaamo KLIK

    Kuvan 4/5 tasoitusvalosta on tullut kysymys, lähinnä sen paikasta. Itse laittaisin tässä tilanteessa tasoitusvalon ihan kameran vierestä ja kameran korkeudelta, jotta leuan alla olevaa varjoa saataisiin avattua myös. Jos tasuri on korkeammalla kuin kamera, niin leuan alle saattaa tulla tupla varjo, mikä ei ole kaunis. Eli Päävalolla tehdään muotoilu kokonaan ja tasurilla vain tasoitetaan nimensä mukaisesti tummien ja vaaleiden päiden välistä kontrastia. Tämä on yleensä aina paras ratkaisu kaikissa tilanteissa. Joskus tasuria voi pitää lähempänä päävaloa ja kauempana kameraa, jos varjopuolesta meinaa tulla muodoton. Mutta älä koskaan ikinä vie tasuria kameran toiselle puolella kuin missä päävalo on.

  • […] Tämä on jo vähän vanha juttu, mutta koska Aleksi kävi äsken valitsemassa omat portfoliokuvansa, niin innostuin julkaisemaan kuvat nyt myös täällä blogissa. Kuvat on siis tosiaan otettu jo helmikuussa. Teimme yhtenä päivänä portfoliokuvia Promodelin malleille Aleksille ja Sofialle. Sofian kuvia onkin ollut jo aiemmin esillä, kun teimme samana päivänä valaisukaaviokuvia Helsingin Kuva- ja kameramessuille. Sofia oli messuilla myös mallina kun demosimme Elinchromen edullisia studiosalamoita. Linkki valaisukaavioon. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *