Peero valittiin edustamaan Suomen Ammattivalokuvaajia vuoden 2011 Fotofinlandia kilpailuun. Kisasarjan nimi on ”Uusi suunta”.

Fotofinlandian voittaja on Maija Tammi kuvakokonaisuudellaan “Bingo”. Yleisöäänesyksen voitti Kai Fagerström kuvakokonaisuudellaan “Miten niin autio”. Seuraavan kerran Fotofinlandia järjestetään vuonna 2014.

Fotofinlandia 2011

Peeron kuvasarja:

Uusi suunta

KRIS on järjestö joka tähtää rikos- ja päihdekierteessä olevien ihmisten auttamiseen vertaistuen periaatteella. Toiminta jakaantuu yleisesti kolmeen osa-alueeseen: Vankilatyöhön, avotyöhön sekä ennaltaehkäisevään kriminaali- ja päihdetyöhön nuorten parissa. Perusperiaatteina toimivat rehellisyys, toveruus, päihteettömyys ja yhteisvastuullisuus. Näiden neljän sanan ja niiden merkityksen ympärille kietoutuu koko KRISin toiminta. KRISin työntekijä ei ole vain työntekijä eikä asiakas ole vain asiakas. KRIS antaa mahdollisuuden uudelle elämäntavalle, pois vankilasta ja päihteistä, kohti laadukkaampaa ja mielekkäämpää elämää.

Näissä teoksissa poseeraavat ne KRISin työntekijät, jotka haluavat näyttää palan omaa elämäänsä, tuoden kasvot sille väitteelle, että muutos on todellakin mahdollista. Jokainen heistä omaa rikos- ja päihdetaustan, jonka ovat pystyneet jättämään historiaan ja muuttamaan elämänsä suunnan. Tänä päivänä nämä miehet auttavat ihmisiä, jotka ovat samassa tilanteessa, josta he itse ovat aikanaan selviytyneet. Sinä joka nyt luet tätä, tulet seuraavaksi näkemään kuvia ihmisistä, joilla on halu kertoa sinulle, että mikä tahansa on mahdollista.

Yksittäiset kuvat sisältävät kuvattavalle tärken asian tai palasen menneisyyttä, mikä on heille tärkeää ja merkittävää.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *