Teemu Muurimäki

Oli kunnia saada ottaa muotokuvia henkilöstä, joka on ehkä Suomen tunnetuin muotisuunnittelija: Teemu Muurimäki. Ajattelin, että haluan tehdä mahdollisimman yksinkertaisen kuvan ilman kikkailuja. Teemu on jo itsessään lähes ikoninen ja mielenkiintoinen persoona, niin en halunnut tuoda kuviin yhtään liikaa ylimääräistä.

Ensimmäinen ruutu: Teemu ja Jasper

Yritän aina ottaa kuvia niin, että ne eivät olisi poseerattuja kameralle. Henkilöstä saa paljon mieenkiintoisempia ja elävämpiä kuvia, kun hän ei yritä esiintyä kameralle. Tällä kertaa homma oli helppoa, sillä Jasperin mukana olo toi luonnollisesti pientä eloa hetkeen. Ensimmäiset kuvat syntyivät yksinkertaisesti niin, että Teemulla otti Jasperin syliinsä, sitten painoin nappia. En voinut uskoa, että sain aukolla f/1.4 kummankin silmät terävyysalueelle! Joskus sitä on vain hyvä säkä.

Teemu Muurimäki ja Jasper muotokuvassa. Kuva: Sami Reivinen / KLIK
Teemu Muurimäki ja Jasper muotokuvassa.

Lähikuva

Otimme myös muutaman lähikuvan Teemusta samassa paikassa. Tähtäsin taustalle kasvojen valopuolelle mustan seinän ja varjopuolelle tumman sinisen kankaan. Näin kumpikin puoli kasvoista erottuu taustasta herättämättä kuitenkaan liikaa huomioita. Tässä kuvassa pidän siitä, että katse ja olemus on aito ja rauhallinen.

Kengät, valoa ja kangasta

Teemulla oli todella makeet Dr. Martensin Japani-anime tyyliset maiharit, joten tottakai ne piti saada näkyviin myös. Tässä kuvassa korostin Teemun kenkiä jatkamalla valosuikaletta niihin saakka. Valossa on mausteena pieni varjokohta, mikä etualan kankaan kanssa tuo rytmiä ja eloa kuvaan.

Syvyyttä ja siluetti

Neljänteen kuvaan toin vielä yhden kankaan lisää kuvaan. Tätä olin suunnitellut jo etukäteen mielessäni. Halusin tehdä kankaista eri kerroksia niin, että se kuvastaisi hänen työtään kankaiden parissa. Kiva yksityiskohta on myös aiemman kuvan valo, joka heittää nyt siluettimaisen varjon vasemmalle Teemusta. Hauskaa, miten pienillä variaatioilla kuvaa pystyy muuttamaan.

Lifestyle fiilistelyä

Halusin lopuksi ottaa vielä muutaman kuvan Jasperin kanssa. Vaihdoimme samalla yläosan pikkutakkiin. Jotta kuvasta ei tulisi turhan jäykkä, niin otin loput kuvat lattialla istuen. Näin saatiin Jasper sekä myös edelleen siistit kengät kätevästi mukaan kuvaan. Kiitos Teemu (ja Jasper!) kuvauksesta.

Kuvat ja teksti: Sami Reivinen
Jälkikäsittely: Tommi Taipalus @retouchfi
Video: Kirsi Kunwar

Making of video

Näin Teemu Muurimäen kuvia otettiin. Mukana Jasper!

Voit käydä katsomassa Teemun upeita luomuksia hänen instagram tililtään.