Sisarukset Tanja, Kati ja Anne ovat läheisiä ja viettävät myös aikaa yhdessä.

– Vietämme paljon aikaa yhdessä, ja toki välillä tulee otettua myös kuvia.

Kuvat ovat hauskoja muistoja yhteisistä hetkistä, mutta jäävät ”kotialbumiin” pääsemättä näytille, sisarukset kertovat. Idea laadukkaasta sisarusmuotokuvasta valokuvaamossa oli Annen idea, josta Tanja ja Kati innostuivat oitis.

”Sisaruskuva tässä iässä oli ihana oivallus”

Ennen kuvauspäivää pidettiin yhteinen ennakkosuunnittelupalaveri Teamsin välityksellä. Palaverissa keskusteltiin kuvien tyylistä sekä vaatetuksesta.

– Olimme Samin kanssa alusta asti samoilla linjoilla kuvien tyylistä. Toivoimme dramaattisia kuvia, ja myös saimme niitä, Anne kertoo.

– Palaverissa myös kuvaaja Sami Reivinen tuli ennalta tutuksi, mikä helpotti valmistautumista kuvauspäivään, Tanja jatkaa.

Satsaaminen ammattimeikkaajaan kannattaa

Ilkka Jääskeläinen
Meikkitaiteilija Ilkka Ruotsalainen

Kuvaus Klikin studiolla Tampereen keskustassa järjestettiin helmikuisena keskiviikkona.

Päivä alkoi aamusta meikkauksella, josta vastasi Klikin yhteistyökumppani, tamperelainen meikkitaitelija Ilkka Ruotsalainen. Ilkalla on muun tekemisen ohella pitkä kokemus myös kuvaus- ja näytösmeikeistä.

Kuvattavien mukaan ammattilaisen tekemä laadukas meikki voimisti itsetuntoa ja nostatti kuvausintoa.

– Ilkka toi meikillä taitavasti jokaisen parhaat puolet esiin, eikä kuvaustilanteessa tarvinnut miettiä hetkeäkään, miltä näytän. Lisäksi sain hyviä meikkituotevinkkejä, Kati kertoo.

Kuvattavat siirtyivät kameran eteen suoraan meikkaajan tuolista yksi kerrallaan.
– Nähdessäni ensimmäiset kuvat siskoistani konkretisoitui, kuinka hienoa jälkeä Klikin studiolla tehdään ja miten taitava Sami on! Nälkä päästä itsekin kameran eteen kasvoi, jatkaa Kati.

Jo otettujen ruutujen katselua

Päivän aikana kuvattiin useita satoja kuvia. Sami kuvasi sisaruksista ryhmäkuvia muutamissa eri asukokonaisuuksissa, jonka lisäksi kaikista otettiin pari kolme erilaista yksityiskuvaa.

– Saimme yhdellä kuvauskerralla siis useamman ryhmäkuvan että erilaisia muotokuvia sekä fine art vedoksiin että someen ja ammatilliseen käyttöön, Anne kertoo.

Tanja, joka ei ennen kuvauspäivää ollut kokenut valkoista väriä vaatteissa omakseen, koki suuren oivalluksen studiossa.

– Studiossa meikki ja valaistus oli kohdillaan, ja valkoisessa paidassa otetusta kuvasta tulikin yllättäen uusi lempikuvani, Tanja hymyilee.

”Kuvattavan tarvitsee vain saapua paikalle. Kaikki muu on hoidettu valmiiksi.”

Jännitys hävisi studiossa Samin varmassa ohjauksessa

Kuvattu kolmikko vakuuttaa, että ammattilainen saa otettua jokaisesta hyvän kuvan.

– Totta kai mietin ennen tänne tuloa, että saakohan minusta oikeasti hyviä kuvia. Nyt tiedän, että saa! Itse asiassa minusta ei ole koskaan otettu näin upeita kuvia aikaisemmin. On tosi ihana ja itsevarma olo, Kati kertoo.

Itsevarmuutta kuvaustilanteeseen loi sekä meikkitaitelija Ilkka Ruotsalaisen tekemä meikki että kuvaaja Sami Reivisen tyyni olemus. Omalla rauhallisella käytöksellään Sami rauhoittaa myös kuvattavia.

– Sami on todella hyvä ihmisten kanssa. Ohjeet tulevat luontevasti ja rauhallisesti, ja kuvauksissa on rento ja hyvä fiilis, jatkaa Anne.

Klikin studio on paikkana kodikas ja tilava. Studiotilan lisäksi asiakaskäytössä on toinen huone, jossa voi juoda teetä ja hengähtää välillä. Lisäksi studiolla on erinomaiset pukeutumis- ja wc-tilat.

– Täällä on rauhaisa ja levollinen ilmapiiri. Kaikki on tehty kuvattavalle tosi helpoksi, päättää Tanja.

Kuvauspäivästä jää hieno muisto

Sisarusten yhteiskuva tummalla taustalla

Sisarusten kuvaamokokemukset ovat pääosin rajoittuneet erilaisiin riittikuvauksiin, joko omaan tai lasten elämään liittyen.

– Rippikuva, ylioppilaskuva, valmistujaiskuva, passikuvat, lapsen syntymä, lapsen yksivuotiskuvat, luettelee Tanja, ja toteaa sisaruskuvan olleen tässä iässä aivan mahtava idea.

– Eihän ikä sanele sisaruskuvaa! Ehkä se, että olimme täällä kaikki kolme sisarusta yhtä aikaa, toi jonkinlaista rauhaa tähän jännittävään päivään, Tanja kertoo ja jatkaa.

– Ei studiokuvaukseen tarvita erityistä syytä. Kuvattavaksi voi tulla vaan ihan oman itsensä takia. Se on ihana tunne, kun saa itsestään todella onnistuneen valokuvan.

– On ollut hienoa kantaa itsensä näissä kuvissa. Lopullisten kuvien lisäksi myös kuvauspäivästä jää ihania muistoja. Meistä on saatu tosi hienoja kuvia, joita tekee mieli esitellä muillekin, kertoo Kati.

”Näytän kuvissa hyvältä ja kauniilta. Se on todella voimaannuttava tunne.”
– Kati

Samin moderni muotokuvaustyyli muistuttaa kuvattavien mielestä muotikuvaa. Valituista kuvista tehdään digitaaliset versiot että Fine art -vedokset. Kuvat säilyvät Klikin arkistossa vuoden.

Päätyvätkö kuvat kotona näkyville?

– Aivan varmasti! Olemme ajatelleet antaa sisaruskuvan myös lahjaksi vanhemmillemme, Tanja vihjaa.