Esittelyssä 15 ansioitunutta henkilökuvaaja – Sami mukana Krister Löfrothin valokuvauskirjassa ”Suomen parhaat henkilökuvat”

Valokuvaaja Krister Löfroth esittelee kirjassaan 15 eri tämän hetken ansioitunutta henkilökuvaajaa. Mukavan laaja kattaus tuo esiin hyvinkin erilaisia persoonia kuvien takana. Kirja toimii idea-aittana henkilökuvauksen erilaisiin lähestymistapoihin.

Ovatko valokuvauksen perusteet hallussa ja tiedät jo jotakin valaisustakin? Henkilökuvia syntyy, mutta oma tyyli on vielä löytämättä tai kaipaat siihen viimeistä silausta? Tästä kirjasta löydät ideoita ja vinkkejä tyylikkäiden henkilökuvien toteuttamiseen.

Krister Löfrothin kirja Suomen parhaat henkilökuvat johdattaa ihmisten kuvaamiseen maan tämän hetken parhaimpien henkilökuvaajien töiden kautta. Mukana ovat Jere Hietala, Harri Hinkka, Mikaela Holmberg, Antti Karppinen, Krista Keltanen, Onni Kinnunen, Vesa Koivunen, Mitja Kortepuro, Lauri Laukkanen, Krister Löfroth, Juha Metso, Sami Reivinen, Nana Simelius, Vesa Tyni ja Ville Wikstedt. Listalla on mukana muun muuassa valokuvauksen maailmanmestari, seitsemän Vuoden muotokuvaajaa sekä parhaan musiikkivideo-Emman voittaja.

Teos sisältää noin 200 kuvaa mainoskuvista muotokuviin ja urheilukuvista newborn-kuviin. Myös tyylilajeja sekä erilaisia tekniikoita on käytössä laidasta laitaan: klassisen koulukunnan valaisijasta ja tietokoneen vihaajasta aina Photoshopin ehdottomiin huippuihin asti.

Kirja ei ole perinteinen rautalangasta väännetty henkilökuvauksen opas. Kuitenkin se kertoo kuvien ohessa paljon arvokasta käytännön tietoa, josta hyötyvät sekä harrastakuvaajat että aloittelevat ammattilaiset. Kukin kuvaaja on lisäksi valinnut jonkin huippukuvan tai kuvasarjan, ja selvittää itse sen syntyprosessin. Kirja toimii myös portfoliokokoelmana niille, jotka suunnittelevat laajemman kuvausprojektin teettämistä

Videolla kirjan julkaisu Helsingin Messukeskuksessa 2016 (2:23min):