Hääkuvaus miljöössä

Hääkuvaus miljöössä on ollut jo pitkään suosittu vaihtoehto hääkuvaukselle studiossa. Hyvässä miljöö hääkuvassa ikuistuu monta asiaa yhdellä kertaa. Hääpäivän tunnelma, hetken jännitys, ilo, rakastuneet katseet, häämekko- ja kampaus, sormukset ja morsiuskimppu, kaikki nämä taltioituvat hääkuvaan. Myös hääauto, hääjuhlan ympäristo tai muuten hääparille tärkeä paikka, ehkä se missä ensimmäisiä kertoja tavattiin on monesti mukava saada kuvaan, jolloin ympäristökin on merkityksellinen ja vie muistot ihanaan päivää vielä vuosienkin päästä. Myös yhteinen tyyli ja persoona luo muotoa kuville.

0326
Morsiamen kaunis häämekko vastavalossa
0326 2
IMG_6488 pieni
0326
9264-Edit
Hääkuvaus miljöössä
2596
Vuoden Muotokuva 2013
IMG_2075
Romanttinen hikey hääkuva
0326
3619 1-Edit
conceptual wedding portrait
tatuoitu marilyn morsian
glamour morsian
3463
6007
Hääpari heijastuu vihkisormuksesta
3241 web
Seepia hääkuva puistonpenkillä
hääpari puun alla
Hääkuva miljöössä
2316-Edit copy

Hääkuvaus on lopulta hauska ja miellyttävä kokemus, vaikka alussa aina jännittää. Luonnollisuus tulee kuitenkin nopeasti esiin eikä kuvissa tarvitse pönöttää. Ammattivalokuvaaja osaa ohjata tilannetta ja kuvassa on helppo rentoutua ja olla oma itsensä. Monesti hääkuvaus on ihana hetki oman rakkaan kanssa ulkona luonnossa, ihan kahdestaan, hääpäivän muun humun keskellä.

Ennen kuvausta pidetään suunnittelupalaveri studiolla yhdessä valokuvaajan kanssa. Valokuvaajana toimii Vuoden Muotokuvaaja 2014 Sami Reivinen. Studiolla on paljon esimerkkikirjoja ja -kuvia, mistä suunnittelu yleensä aloitetaan. On tärkeää että saatte juuri teidän näköiset kuvat. Kuvauspaikka ja tyyli mietitään yhdessä etukäteen. Hyvä kuvauspaikka on merkityksellinen hääparille. Se voi olla vihkipaikka tai paikka missä on tavattu ensimmäisiä kertoja. Myös urbaanit kaupunkiympäristöt sopivat kuvauspaikoiksi. Lopputuloksen kannalta on hyvä että ympäristö sopii myös hääpukujen kanssa yhteen tyylillisesti ja väreiltään. Ammattivalokuvaaja osaa kertoa eri paikoista ja suunnitella kuvauksen.

Kuvausta varten on hyvä varata noin tunti aikaa. Eli jos vihkiminen alkaa esimerkiksi klo 14 on hyvä kuvausaika klo 12-13, jolloin vihkipaikalle siirtymiseen ja valmistautumiseen jää vielä aikaa.

Mikäli hääpäivänä sataa, voidaan kuvaus siirtää studioon tai sisämiljööseen. Voit luottaa että kuvasi onnistuvat varmasti. Ammattikuvaaja varautuu aina kaiken varalle.

Katso Samin vinkit hääpareille: Video vuoden 2017 Tampereen häämessujen asiantuntija esityksestä >>

Hääalbumit

Hääalbumi on mukava tapa tallentaa ja jakaa hääpäivän tunnelma kuvien muodossa. Albumiin mahtuu 8-40 kuvaa ja se tehdään yhdessä hääparin ja kuvaajan kanssa. Albumin sivut ovat kovakantisia ja vedostettu laadukkaalle valokuvapaperille. Kansivaihtoehtoina ovat tyylikäs kartonki, keinonahka tai aito nahkapinta. Hääalbumin taitosta tulee sähköinen koevedos ennen painattamista, jonka voit selata läpi ja tarkastaa että albumi on juuri sellainen kuin olitte toivoneet. Jokainen albumi taitetaan yksilöllisesti. Hääalbumeita on nähtävillä meidän studiolla. Alla muutama esimerkki hääalbumien taitoista:

 

Hääkuvausaiheisia linkkejä blogiin:

Sami voitti Vuoden Muotokuva sarjan 2013 kuvalla ”Unelmat kuin pitsiä”.

Hääkuvaus miljöössä: Minna ja Teemu

Parisuhdekuva miljöössä: Vivian ja Peter

Hääkuvaus miljöössä: Sanna ja Erkka

Aihesanat: Hääkuvaaja, hääkuva, hääkuvaus Tampere