Hääkuvaus miljöössä

Hääkuvaus miljöössä on ollut jo pitkään suosittu vaihtoehto hääkuvaukselle studiossa. Hyvässä miljöö hääkuvassa ikuistuu monta asiaa yhdellä kertaa. Hääpäivän tunnelma, hetken jännitys, ilo, rakastuneet katseet, häämekko- ja kampaus, sormukset ja morsiuskimppu, kaikki nämä taltioituvat hääkuvaan. Myös hääauto, hääjuhlan ympäristo tai muuten hääparille tärkeä paikka, ehkä se missä ensimmäisiä kertoja tavattiin on monesti mukava saada kuvaan, jolloin ympäristökin on merkityksellinen ja vie muistot ihanaan päivää vielä vuosienkin päästä. Myös yhteinen tyyli ja persoona luo muotoa kuville.

2157 pieni

IMG_6488 pieni

Hääkuvaus miljöössä

Siluetti hääkuva

IMG_6492

Seepia hääkuva puistonpenkillä

3241 web

IMG_2075

IMG_0507-Edit web

hääpari puun alla

Tunnelmallinen urbaani hääkuva

7070 web

Hääkuva miljöössä

Romanttinen hikey hääkuva

Onnellinen hääpari suomen kesässä

Hääpari heijastuu vihkisormuksesta

hääkuva hääpaikalla

Morsiamen kaunis häämekko vastavalossa

Vuoden Muotokuva 2013

3619 1-Edit

Hääkuvaus on lopulta hauska ja miellyttävä kokemus, vaikka alussa aina jännittää. Luonnollisuus tulee kuitenkin nopeasti esiin eikä kuvissa tarvitse pönöttää. Ammattivalokuvaaja osaa ohjata tilannetta ja kuvassa on helppo rentoutua ja olla oma itsensä. Monesti hääkuvaus on ihana hetki oman rakkaan kanssa ulkona luonnossa, ihan kahdestaan, hääpäivän muun humun keskellä.

Ennen kuvausta pidetään suunnittelupalaveri studiolla yhdessä valokuvaajan kanssa. Valokuvaajana toimii Vuoden Muotokuvaaja 2014 Sami Reivinen. Studiolla on paljon esimerkkikirjoja ja -kuvia, mistä suunnittelu yleensä aloitetaan. On tärkeää että saatte juuri teidän näköiset kuvat. Kuvauspaikka ja tyyli mietitään yhdessä etukäteen. Hyvä kuvauspaikka on merkityksellinen hääparille. Se voi olla vihkipaikka tai paikka missä on tavattu ensimmäisiä kertoja. Myös urbaanit kaupunkiympäristöt sopivat kuvauspaikoiksi. Lopputuloksen kannalta on hyvä että ympäristö sopii myös hääpukujen kanssa yhteen tyylillisesti ja väreiltään. Ammattivalokuvaaja osaa kertoa eri paikoista ja suunnitella kuvauksen.

Kuvausta varten on hyvä varata noin tunti aikaa. Eli jos vihkiminen alkaa esimerkiksi klo 14 on hyvä kuvausaika klo 12-13, jolloin vihkipaikalle siirtymiseen ja valmistautumiseen jää vielä aikaa.

Mikäli hääpäivänä sataa, voidaan kuvaus siirtää studioon tai sisämiljööseen. Voit luottaa että kuvasi onnistuvat varmasti. Ammattikuvaaja varautuu aina kaiken varalle.

Katso Samin vinkit hääpareille: Video vuoden 2017 Tampereen häämessujen asiantuntija esityksestä >>

Hääkuvausaiheisia linkkejä blogiin:

Sami voitti Vuoden Muotokuva sarjan 2013 kuvalla ”Unelmat kuin pitsiä”.

Hääkuvaus miljöössä: Minna ja Teemu

Parisuhdekuva miljöössä: Vivian ja Peter

Hääkuvaus miljöössä: Sanna ja Erkka

Aihesanat: Hääkuvaaja, hääkuva, hääkuvaus Tampere