Hääkuvaus miljöössä

Hääkuvaus miljöössä on ollut jo pitkään suosittu vaihtoehto hääkuvaukselle studiossa. Hyvässä miljöö hääkuvassa ikuistuu monta asiaa yhdellä kertaa. Hääpäivän tunnelma, hetken jännitys, ilo, rakastuneet katseet, häämekko- ja kampaus, sormukset ja morsiuskimppu, kaikki nämä taltioituvat hääkuvaan. Myös hääauto, hääjuhlan ympäristo tai muuten hääparille tärkeä paikka, ehkä se missä ensimmäisiä kertoja tavattiin on monesti mukava saada kuvaan, jolloin ympäristökin on merkityksellinen ja vie muistot ihanaan päivää vielä vuosienkin päästä. Myös yhteinen tyyli ja persoona luo muotoa kuville.

tatuoitu marilyn morsian
3463
Hääkuvaus miljöössä
2157 pieni
IMG_6488 pieni
glamour morsian
conceptual wedding portrait
1189-Edit
6007
Vuoden Muotokuva 2013
3479 Teemu ja Sanni
3619 1-Edit
3241 web
Hääpari heijastuu vihkisormuksesta
IMG_2075
Morsiamen kaunis häämekko vastavalossa
Seepia hääkuva puistonpenkillä
Tunnelmallinen urbaani hääkuva
7070 web
hääpari puun alla
Romanttinen hikey hääkuva
Hääkuva miljöössä
Onnellinen hääpari suomen kesässä
hääkuva hääpaikalla
hääpotretti miljöössä
3731 Teemu ja Sanni

Hääkuvaus on lopulta hauska ja miellyttävä kokemus, vaikka alussa aina jännittää. Luonnollisuus tulee kuitenkin nopeasti esiin eikä kuvissa tarvitse pönöttää. Ammattivalokuvaaja osaa ohjata tilannetta ja kuvassa on helppo rentoutua ja olla oma itsensä. Monesti hääkuvaus on ihana hetki oman rakkaan kanssa ulkona luonnossa, ihan kahdestaan, hääpäivän muun humun keskellä.

Ennen kuvausta pidetään suunnittelupalaveri studiolla yhdessä valokuvaajan kanssa. Valokuvaajana toimii Vuoden Muotokuvaaja 2014 Sami Reivinen. Studiolla on paljon esimerkkikirjoja ja -kuvia, mistä suunnittelu yleensä aloitetaan. On tärkeää että saatte juuri teidän näköiset kuvat. Kuvauspaikka ja tyyli mietitään yhdessä etukäteen. Hyvä kuvauspaikka on merkityksellinen hääparille. Se voi olla vihkipaikka tai paikka missä on tavattu ensimmäisiä kertoja. Myös urbaanit kaupunkiympäristöt sopivat kuvauspaikoiksi. Lopputuloksen kannalta on hyvä että ympäristö sopii myös hääpukujen kanssa yhteen tyylillisesti ja väreiltään. Ammattivalokuvaaja osaa kertoa eri paikoista ja suunnitella kuvauksen.

Kuvausta varten on hyvä varata noin tunti aikaa. Eli jos vihkiminen alkaa esimerkiksi klo 14 on hyvä kuvausaika klo 12-13, jolloin vihkipaikalle siirtymiseen ja valmistautumiseen jää vielä aikaa.

Mikäli hääpäivänä sataa, voidaan kuvaus siirtää studioon tai sisämiljööseen. Voit luottaa että kuvasi onnistuvat varmasti. Ammattikuvaaja varautuu aina kaiken varalle.

Katso Samin vinkit hääpareille: Video vuoden 2017 Tampereen häämessujen asiantuntija esityksestä >>

Hääalbumit

Hääalbumi on mukava tapa tallentaa ja jakaa hääpäivän tunnelma kuvien muodossa. Albumiin mahtuu 8-40 kuvaa ja se tehdään yhdessä hääparin ja kuvaajan kanssa. Albumin sivut ovat kovakantisia ja vedostettu laadukkaalle valokuvapaperille. Kansivaihtoehtoina ovat tyylikäs kartonki, keinonahka tai aito nahkapinta. Hääalbumin taitosta tulee sähköinen koevedos ennen painattamista, jonka voit selata läpi ja tarkastaa että albumi on juuri sellainen kuin olitte toivoneet. Jokainen albumi taitetaan yksilöllisesti. Hääalbumeita on nähtävillä meidän studiolla. Alla muutama esimerkki hääalbumien taitoista:

 

Hääkuvausaiheisia linkkejä blogiin:

Sami voitti Vuoden Muotokuva sarjan 2013 kuvalla ”Unelmat kuin pitsiä”.

Hääkuvaus miljöössä: Minna ja Teemu

Parisuhdekuva miljöössä: Vivian ja Peter

Hääkuvaus miljöössä: Sanna ja Erkka

Aihesanat: Hääkuvaaja, hääkuva, hääkuvaus Tampere